Listopad 2008

Plněné lilky

1. listopadu 2008 v 18:19 Vaříme zdravě

Suroviny

2 malé lilky, 30 g drůbeží šunky, olivový olej, sůl, mletý pepř, 1 vejce, strouhanka

Postup

Omyté a podélně rozkrojené lilky spaříme horkou vodou, nebo je krátce povaříme v osolené vodě. Necháme okapat a středy vykrojíme. Šunku umeleme společně s dužinou z lilků, směs mírně přisolíme, opepříme a pak dobře promícháme s rozšlehaným vejcem. Vzniklou hmotou naplníme baklažány, které naskládáme do vymazané zapékací misky, kde je posypeme strouhankou a pokapeme olejem. Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi dvacet minut.
Celé jídlo 1371 kJ, 12,9 g bílkovin, 20,3 g tuku, 24,9 g sacharidů
francouzska_dieta_recepty