Zdravé jáhly

17. března 2008 v 16:31 |  Potraviny pro Vaši linii
Z jáhel můžeme uvařit množství slaných nebo sladkých pokrmů, mezi nejznámější patří například jáhelník.
Jáhly jsou loupané proso, vznikají po odstranění semenné slupky. Jsou významnějším zdrojem vitaminů než ostatní obilniny, obsahují velké množství vitaminu B, železa, fosforu. Jsou vhodné pro studující, sportovce, těžce pracující a rekonvalescenty. Jsou ideální potravinou při chudokrevnosti, vyčerpanosti, po nemocech a úrazech. Zlepšují imunitu a látkovou přeměnu. Obsahují 70-73% sacharidů a 11 do 13% bílkovin.
Jáhly se připravují tak, že je nejprve propláchneme a vícekrát spaříme vroucí vodou, abychom odstranili jejich nahořklou chuť. Stačí vařit jen okolo 30 minut a není nutné je před vařením namáčet.
→ Podívejte se teaké na Pokrmy z jáhel
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 www.doplnky-fitness.cz www.doplnky-fitness.cz | Web | 15. února 2009 v 15:34 | Reagovat

Ahoj. Za prvé bych se chtěl omluvit za reklamu, ale fakt mi to nedalo a musím se pochlubit. Kukněte sem: www.doplnky-fitness.cz. Jestli chcete zhubnout, vypadat krásně, udělat ze sebe svalovce, kvalitně posilovat, dělat kulturistiku a další věci, tak to určitě navštivte. Sám jsem tam už parkrát nakoupil a nemůžu si to vynachválit. Klikejte na web a jste tam a navíc za pokus nic nedáte ;-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama