Sója

7. ledna 2008 v 19:48 |  Potraviny pro Vaši linii
Sója obsahuje typické aminokyseliny, které se normálně objevují jen v mase, dále velké množství nenasycených tuků, bílkovin, řadu esenciálních aminokyselin, je dobrým zdrojem minerálů, vlákniny, železa, vápníků, fosforu, hořčíku, vitaminů řady B. Sójové boby obsahují fytoestrogeny, které pomáhají upravovat zvýšenou hladinu ženských hormonů a snižují výskyt rakoviny prsu. Sója má velmi kladný vliv na diabetes, pomáhá zpomalit přístup glukózy do krevního oběhu a řídit stav cukru v krvi, je prevencí před aterosklerózou. Vláknina v sóji má ladný vliv na střeva a zabraňuje vzniku žlučových kamenů. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi, je prevencí proti cévním onemocněním. V zemích, kde se sója často konzumuje, mají menší výskyt rakoviny.
Sójové výrobky: sýr Tofu, celé sójové boby, sójová mouka a krupice, Lecitin -extrakt ze sójového oleje, miso -pasta ze sójových bobů, natto -fermentované a uvařené sójové boby, okara - drť z vlákniny vznikající při výrobě sójového mléka, sójový olej, sójové mléko, sójové omáčky
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama