L

6. ledna 2008 v 14:03 |  Slovníček zdravé výživy
1. LASTOBACILLUS ACIDOPHILUS
- užitečná BAKTERIE obsažená v jogurtech s živými kulturami, rovněž jako samostatný potravinový doplněk. Pomáhá udržovat rovnováhu střevních mikroorganismů a potlačuje přerůstání kvasinek Candida albicans, které jsou příčinou kvasinkových infekcí.

2. LEPEK
Lepek - (gluten) - bílkovina přítomná hlavně v obilninách, zvláště v pšenici, ječmenu, žitě a ovsu, a tím i v četných potravinách vyrobených z mouky, například v chlebu, sušenkách, koláčích a těstovinách. Lidé trpící nesnášenlivostí lepku nemohou tuto bílkovinu trávit a musí dodržovat bezlepkovou dietu, aby nedošlo k poškození střev. Takové poškození způsobuje celiakii (zejména u dětí) a může být příčinou chudokrevnosti a neplodnosti.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Celia Club Rokycany os Celia Club Rokycany os | Web | 7. ledna 2010 v 16:52 | Reagovat

Omlouvám se za reklamu. Bližší informace o celiaki a bezlepkové dietě najdete na našich stránkách.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama